Talgknopper – 5 lette behandlingsmetoder til talgknopper som du bør kende nu!

Nogle gange kan der opstå tvivl om det enten bumser, hudorme osv., som der er de små knopper rundt omkring på kroppen. Men hvis du har hvide knopper rundt omkring på kroppen, er der stor sandsynlighed for at det er talgknopper! De fleste er nok enige med, at de ikke synes at der er rart at have på kroppen.

  • I denne artikel finder du da 5 lette metoder til behandling af talgknopper!

 

Hvad er talgknopper?

Talgknopper er som sagt forinden, små hvide knopper som der er rundt omkring på hele kroppen. De steder på kroppen hvor vi har mest hårvækst, er normalt der at knopperne er mest synlige. Dvs. at de ikke er at finde på bl.a. fødder og håndflader. Der kan ofte opstå forveksling omkring hvor vidt de små prikker kan ligne hårsække eller små bumser. De er i virkeligheden små talgkirtler, som producerer så tyk en olie at den bliver til talg.

Grunden til at valgknopper opstår ved håret i overfladen af huden, er fordi at hudcellerne sidder tæt og klemt inde i små lommer i det pågældende område.

Hvorfor får man talgknopper og hvad gør de godt for kroppen?

Man kan faktisk ikke undgå at få talgknopper, da kroppen selv producerer dem, da de er med til at beskytte kroppen. Af den grund er det ikke det samme som fx urenhed og bumser, da de ofte opstår pga. for lidt motion, usund kost osv. De opstår da helt naturligt for os alle.

Det gode ved dem er at de er helt ufarlige, og deres udskilning af talg af faktisk er nødvendigt for diverse funktioner i kroppen.

Gode ting ved talg:

  • Talg er en nødvendighed for diverse funktioner i kroppen
  • Det afhjælper dit hår med at blive tørt og dehydreret
  • Det hjælper din hud mod at blive tør, og kan have en lille effekt mod infektioner i huden

 

Vigtigt at vide inden behandling af talgknopper!

  • Man må aldrig bekæmpe dem i hovedbunden eller ved kønsdelen, da de i disse områder er vigtige for hudens sundhed.

 

Talgknopper - 5 trin til at slippe af med dem nu

Her er så de 5 lette behandlingsmetoder til talgknopper:

  1. Blød vaskeklud

Den første metode til behandling af talgknopper er ved at benytte sig af en blød vaskeklud. Vaskekluden skal være meget blød, og den skal bruges til at massere panden med når man er i bad. Det skal da pointeres at man ikke skal skure og gnubbe panden med den, men at den skal håndteres mildt og kun masseres over området med dem meget nænsomt.

  1. God og sund hudpleje

Den bedste og mest effektive metode til behandling af problemet, er ved at have gode og solide rutiner for sund og god hudpleje. Man skal da huske at være forsigtig, da talgknopper er følsomme over for betændelse. For at opbevare en god hudpleje, er det vigtigt at vaske sig ansigt hver dag, da urenheder såsom snavs, skidt, solcreme og makeup er i luften og er med at skabe dårlige forhold for vores porer.

  1. Grundig smørelse af huden

En anden god metode til at fjerne talgknopper er ved at holde huden fugtig med creme. Hvis man vælger denne metode, skal man være opmærksom på at man ikke skal anvende syntetiske hudplejeprodukter, da de kan være med til at tilstoppe porer i huden, så den ikke kan få luft på en naturlig måde. Du kan med fordel benytte olie eller fugtighedscreme imens huden stadig er fugtig. Fugt er altså en god opskrift i behandlingen af problemet.

  1. Eksfoliering (Den mest effektive og bedste metode) !!!

Den bedste og mest effektive behandlingsmetode til talgknopper er eksfoliering. Man skal eksfoliere huden et par gange om ugen. Måden man gør det på, er ved at tørbørste huden med blide bevægelser ved anvendelse af børste med naturfibre eller hampehandske. Dette skal gøres umiddelbart før en tur i et dampbad eller en sauna, så de gamle giftstoffer og hudceller kan blive udrenset igennem sveden. Efter det vil de døde hudceller være fjernet, og huden forbeholdes ny og smidig.

  1. Kemisk peeling (mild form for eksfoliering)

Det er også muligt at anvende kemisk peeling, som er en svag form for eksfoliering i mod talgknopper. Ved hjælper af syre bliver talgknopperne fjernet ved denne metode. I forhold til andre mekaniske metoder som er meget hårde for huden ved brug af produktet hver dag, er denne metode meget skånsom og effektiv. Kemisk peeling kan anvendes op til et par gange om dagen.

Bonus-trin: 

Et vigtigt trin som virker for rigtig mange er at bruge krokodilleolie. Krokodilleolie har gentagende gange vist sig effektiv mod talgknopper. Du kan læse mere om krokodille olie på vores side ved at klikke lige her. 

By | 2017-09-16T15:48:01+00:00 oktober 17th, 2017|Uncategorized|0 Comments