Skægpest – alt hvad du skal vide – og sådan undgår du og slipper af med det!

Den irriterende og gnavende betændelsesfølelse man får i huden efter en omgang barbering er noget de flest kender til, nemlig skægpest! Det kan simpelthen ikke gå hurtigt nok med at få smerten og den konstant generende betændelse væk.

  • Denne artikel viser dig derfor 6 måder på at slippe af med problemet hurtigst muligt!

Hvad er skægpest? 

En betændelsestilstand som der opstår i huden efter barbering, er kort sagt definitionen på skægpest. Den kommer som regel efter at man har barberet sig, men kan dog også opstå andre steder på kroppen uden at det skyldes barbering. Skægpest er en forholdsvist udbredt og almindelig infektion. Infektionen forekommer oftest på armhuler, balder, lår og hals.

Hvorfor får man skægpest?

Grunden til at det opstår er pga. en infektion i hårsækkene af stafylokok bakterier. Hårsæksbetændelsen er dog ikke kun forbeholdt mænd, da kvinder også kan få bakterien ved intimbarbering eller barbering af bikinilinje, ben, eller armhuler. Personer med en generel høj produktion af fedtet hud og talg er lettere tilbøjelige til at få skægpest end andre. En af grundene kan måske være, at der er en høj forekomst af bakterier.

Små, irriterende og røde knopper på huden er de typiske symptomer på skægpest. Hvis man har sygdommen vil huden være øm og hævet. De røde knopper kan give kløe, og desværre i nogle tilfælde kan knoppernes udvikle sig til nogle små blærer, som der indeholder betændt pus.

 

Læs mere om de 5 vigtigste fordele ved krokodilleolie her

6 måder til bekæmpelse af skægpest hurtigst muligt!

 

  1. Face balm

Face balm er en plejende kur mod skægpest, som er meget effektiv. Face balm indeholder Tea Tree Oil, som er antiseptisk, og som er med til at bekæmpe årsagen til skægpest. Det kan ovenikøbet også benyttes mod tør hovedbund.

 

  1. Creme

Hvis tilfældet ved skægpest er et forholdsvist mildt tilfælde, vil man ofte kunne kurere pesten med creme. Cremen kan fås på apoteket. På apoteket man kan også få en sæbe med indhold af klorhexidin, som man skal vaske det infektionramte sted med

 

  1. Hold pause med barberingen

En anden metode og endda helt gratis, er at holde en pause med barberingen. Du lader simpelthen bare skægget og håret gro. Men det er dog ikke en mulighed de fleste mennesker synes om, selvom der ikke er nogen tvivl om at denne mulighed vil være bedst og sundest for huden. Men hvis du er klar på at ligne tarzan for en stund, så giv det da et forsøg!

 

  1. Behandling med antibiotika

Er tilfældet af problemet er meget slemt og gør meget ondt, er behandling med antibiotika en effektiv metode til behandling af skægpest. Først vil det være optimalt at lade lægen kigge på det, og derefter vil langt de feste give dig en antibiotikabehandling. Antibiotikaen kan forekomme i form af creme eller salve mod skægpesten, hvor man skal smøre det på huden. Hvis det har taget helt overhånd, og hvis den har udviklet sig til bylder, kan det da være en nødvendighed at anvende antibiotika i tabletform, så hele kroppen bliver behandlet.

 

  1. Anvendelse af naturlig vegetabilsk olie

En anden måde til at behandle en mild infektion af skægpest, er ved brug af naturlig vegetabilsk olie med stort indhold af antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. For de fleste med en mild form for problemet, vil det være nok til at slippe af infektionen.

 

  1. Stærkere cremer

Hvis tilfældet af skægpest er meget voldsom, kan man benytte sig af stærkere cremer. Man skal dog kun anvende stærkere cremer, hvis det er en absolut nødvendighed, da cremerne kan være hårde for huden og muligvis indeholde ting som der ikke er gode for os. Så hvis der skal anvendes stærkere cremer, skal der være en god grund til det.

Til tider lægger de hos helse-artikler nogle gode råd til lign. problemer. Du kan finde dem her. 

Vi anbefaler også, at du bruger krokodilleolie mod problemet, eftersom det gentagende gange har vist sig effektivt mod skægpest. Du kan læse mere på vores side ved at klikke lige her. 

By | 2017-09-16T15:31:24+00:00 oktober 4th, 2017|Uncategorized|0 Comments