Herpes på dine kønsdele? – 5 tips du skal bruge for at forebygge, formindske og behandle herpes

Det er for ingen rart at vide, at man har en kønssygdom som f.eks. Herpes, og derfor er det også klart, at man vil gøre alt for at blive rask igen – eller bare formindske ens udbrud.

Derfor er det skønt, at artiklen her har alle de tips og tricks man har brug for, for at kunne komme sin herpes så meget til livs som overhovedet muligt.

Her får du nemlig den viden du behøver, og tilmed også 5 ting du og din læge kan gøre for, at forebygge eller gøre dine udbrud mindre synlige og vedvarende.

Hvad du kan gøre for ikke at få herpes i dine kønsdele:

 

Det bedste råd, der findes på hele markedet er, at du og din partner bruger kondom under samleje. Også selvom der blot er tale om oralsex eller analsex, er kondomet det bedste middel mod sygdommen.

 

Hvis din partner er blevet smittet med herpes er det en god idé for dit helbreds skyld at undgå sex når han/hun har et herpes-udbrud.

 

Hvis både du og din partner er smittede er det stadig en god idé at undgå sex under jeres udbrud, da sygdommen kan komme flere forskellige steder på kroppen samtidigt.

 

Allervigtigst!

 

Søg læge, hvis du er i tvivl. Han kan med sikkerhed sige, om du er smittet med herpes eller ej – et endeligt svar er altid rarest, både for dig og din partner.

 

Selvom dette kan lyde trist, er der dog stadig ting man kan gøre for at formindske udbruddene.

 

Her kommer de 5 ting du skal gøre for at bekæmpe herpes. 

 

  1. Da herpes er en virus, og derved en bakterie er det vigtigt at du har et stærkt immunforsvar, hvis du vil have dit udbrud til at være så intetsigende som muligt.

Dette vil sige, at det er vigtigt med masser af grønt og vand. Samtidigt er det ligeså vigtigt med søvn og motion. Og til sidst – ingen stress.

Dog, kan man altid tage kosttilskud som et alternativ.

 

Hvis grønt, motion og masser af søvn ikke lyder som noget for dig, vil det næste tip være lige i din smag

 

  1. Du kan købe en salve eller creme med ingredienserne Aciclovir og/eller Valaciclovir, som hjælper med at formindske dine udbrud. Så kig på apoteket efter en creme specificeret til herpes.

 

Hvis økonomien ikke rækker til en creme på apoteket kommer der her nogle råd, der er ganske gratis

 

  1. For Guds skyld skal du ikke pille i dit udbrud når det kommer. Dette kan gøre, at dit udbrud bliver værre, men i særdeleshed at det kommer til at sprede sig.

 

  1. Med tiden vil du finde ud af, hvad der fremprovokerer dine udbrud, om det er stress, for lidt vand eller motion eller noget fjerde er det en klog idé at undgå at gøre/spise disse ting. I starten vil dette være svært at finde ud af, men det bliver som sagt lettere med tiden.

 

Og til sidst et tip til dig, der døjer rigtig meget med dine udbrud

 

  1. I dette tilfælde skal du opsøge din læge. Han kan nemlig tage dig i behandling med midler mod herpesinfektion, som kan formindske dine udbrud til det normale.

 

By | 2017-09-01T20:07:52+00:00 september 1st, 2017|Uncategorized|0 Comments