Sådan slipper du af med helvedesild – 7 effektive måder til at behandle helvedesild!

Der er ikke noget værre end at have et udslæt grundet skoldkoppevirus, som der ovenikøbet også er er rigtig smertefuldt. I det øjeblik de kommer og klør over det hele, vil man have dem fjernet øjeblikkeligt. Her finder du 7 gode og effektive metoder til at behandle helvedesild hurtigst muligt! Men først lige lidt hurtig og vigtig information omkring helvedesild.

Hvad er helvedesild?

Helvedesild er et udslæt der er meget smertefuldt og er forårsaget af varicella-zoster virus (VZV), som er et skoldkoppevirus. Sygdommen bliver også kaldt for herpes zoster.

Hvis man har fået helvedesild, kan det være svært at vide. om det rent faktisk er den i løbet af de første dage. Det er det, fordi at sygdommen starter med milde symptomer såsom fornemmelser af sygdom og hovedpine. Efter da mærker man ubehag i afgrænsede områder på huden i form af smerter, svien, kløe og prikken. Det område hvor helvedesild hyppigst opstår er ved maven/lænden, ansigtet og ved brystkassen.

Hvem har sygdommen & hvordan smitter den?

Helvedesild rammer ofte mennesker i 50-60 års alderen, og generelt mennesker med et svagt immunforsvar. Det kunne eksempelvis være en person med hiv. Cirka 10-20% af befolkningen rammes af sygdommen.

Sygdommen er en meget smitsom virus, som bl.a. kan smittes ved berøring. Det er dog kun muligt at få sygdommen hvis man har haft skoldkopper. Man kan kun få helvedesild, hvis den skoldkoppevirus man har haft i kroppen, er blevet reaktiveret af en eller anden grund. Det vil sige at man ikke kan smitte ved helvedesild, ved blot at være i kontakt med en der har helvedesild eller skoldkopper.

 

Krokodilleolien fra Cetina Skincare åben

De 7 effektive metoder til at behandle helvedesild på:

  1. Lev sundt og bevar et stærkt immunforsvar

Der er umiddelbart ikke så meget man kan gøre selv for at undgå helvedesild. Hvis man så gerne selv vil gøre en indsats, kan man leve sundt og have et godt immunforsvar.. Så husk at spis massere og grønt og dyrk regelmæssig motion!

  1. Behandling med antivirale midler

Hvis sygdommen skulle opstå, er det første man gør, at hæmme skoldkoppevirussen med et antiviralt middel. Det er med til at forkorte forløbet, smertegraden og udbredelsen af selve sygdommen.

I Danmark bruger man 3 forskellige antivirale midler til behandling af helvedesild

  • Valaciclovir
  • Famiciclovir
  • Aciclovir

For at medicinen skal give den bedste effekt, skal den tages højest 72 timer efter udslættets start.

  1. Behandling med smertestillende midler

Til at behandle både de langvarige- og akutte smerter anvendes der ofte smertestillende medicin. I medicinen er der noget der hedder paracetamol, som er et meget virksomt stof. Det kan fås i håndkøb. Det er dog ikke altid at paracetamol dækker over smerten i lang tid nok. Ved at forbedre dette, kan man supplere med morfinlignende tabletter.

  1. Behandling med plastre og cremer

Udover behandling med både smertestillende- og antivirale midler, er der også mulighed for anvendelse af cremer og plastre. De indeholder lokalbedøvende hudmidler såsom lidocain, der har en smertereducerende virkning.

  1. Vaccine mod helvedesild

Hvis man er 50 år eller derover, kan man vaccinere sig mod helvedesild. Vaccinen er med til at halvere risikoen for fremkomst af helvedesild, mens hvor risikoen for kroniske smerter bliver nedsat med 66,6%. Dog anbefales vaccinen ikke til mennesker der har et meget svagt immunforsvar pga. behandling med immundæmpende medicin eller alvorlig sygdom. En praktiserende læge kan vurdere, om man er egnet til at få vaccinen.

  1. Anvendelse af zink liniment

Det man bl.a. også selv kan gøre, og som vil være tilstrækkeligt i de fleste tilfælde, er at benytte sig af zink liniment, som føles dulmende og kølende. Man kan også bruge pudring til behandling af helvedesild.

  1. Intensiv behandling

Hvis det skulle ske at nogen med et stærkt nedsat immunforsvar såsom aids- eller kræftpatienter, får helvedesild, kan sygdommen være dødelig. Af denne grund har de typer patienter brug for en intensiv behandling af helvedesild.

8. Krokodilleolie og argan olie 

Både krokodilleolie og argan olie har vist sig at være effektiv mod helvedesild med dets unikke egenskaber. Du kan læse mere om krokodilleolien her. 

Du kan finde mere argan olie her

By | 2017-10-01T09:42:59+00:00 september 23rd, 2017|Uncategorized|0 Comments