Bylder – De 7 mest effektive måde selv at bekæmpe bylder – med det samme!

Når du hører, at bylder er utroligt ubehagelige at have, er du nok enig. Og de er umulige at fjerne selv.

Eller er de? Du kan faktisk selv fjerne dem effektivt og smart helt selv, og du kan begynde med det samme.

 • Og det er netop hvad dette indlæg vil lære dig. Derfor får du nu 7 måder at bekæmpe bylder lige nu.
Bylder - tegning af byld

Først:

Hvad er bylder?

Du kan scrolle ned til din guide til at fjerne bylderne under dette. Men ved du ikke allerede alt om bylder, bør du læse med her.

Udover det fysiske ubehag ved at have bylder, er det ofte udseendemæssigt ikke så flot. Netop derfor er det også vigtigt for mange, at man slipper af med dem.

En byld er en samling af betændelse i et hulrum under huden. Bylderne danner selv dette hulrum. Bylderne er oftest meget ubehagelige, og det gør ofte ondt, hvis de berøres.

De kan opstå overalt på kroppen. De forekommer i mange forskellige størrelser, og stort set alle ville opleve at få en byld i en eller anden grad. Dog har vi her på siden samlet alle de bedste metoder til fjernelse af bylder, og de er derfor brugbare til alle slags bylder. Har du store problemer med bylder, kan du gå hvert et trin i gennem for at slippe af med lidelsen.

Det skal du vide for at undgå bylder: hvordan opstår de?

Som regel opstår de, fordi der kommer bakterier ind i kroppen. De kommer sædvanligvis ind gennem et sår.

Det vigtigste er derfor…

At du husker at holde sår, rifter og lign. rene, så du undgår bakterier i sårene!

Når bakterien er inde vil kroppen sende immunceller frem til bakterierne for at bekæmpe den. Når dette sker, dannes der naturligt et lille hulrum, hvor bylden dannes.

Byld på armen - 7 måder at fjerne dem med det samme

Her kommer de 7 metoder til at fjerne bylder.

 1. Hold såret/bylden ren.

Det vigtigste råd er, at du holder bylden ren. Det er bakterierne, som slap ind i huden, fordi den ikke var ren, der dannede bylden i første omgang. Derfor er det vigtigt, at du sørger for ikke at forværre situationen. Hold dem derfor rene hele tiden!

 1. Vask bylden med klorhexidin

Klorhexidin kan bidrage til at fjerne din byld. Derfor: Vask bylden én enkelt gang om ugen – det vil skabe resultater for dig hurtigt! Det er noget af det, størstedelen har haft bedste succes med.

 1. Vask bylden med sæbevand

Også sæbevand kan give en god effekt mos bumser. Det er både let, og er super godt til mindre bylder. Har du større bylder, brug da klorheksidin eller lign. til at bekæmpe bylden. Gør dette med en fugtiggjort klud. Hold gerne kluden derpå 10 min af gangen. Dette kan gøres flere gange dagligt.

 1. Prik ikke selv bylden!

Du risikerer, at bakterierne fra din byld, spreder sig til andre steder i kroppen. For nogle mennesker har det endda resulteret i blodforgiftning. Derfor skal du modstå fristelsen til at prikke.

 1. Fjerne hårene omkring den

Undgå altid at hårene ikke påvirker bylden ved at irritere den. Det er derfor en god idé, at fjerne hårene omkring bylden. Du kan barbere dig omkring området, eller i alle fald sikre dig, at der ikke er løse hår omkring bylden.

 1. Se tiden an

Hvis du ikke er bekymret, så se blot tiden an og vent (og håb) på, at den fjerner sig af sig selv. Den vil i nogle tilfælde selv udtømmes, så du slipper for at tage midler i brug.

 1. Få lægen til at klare bylden

Hvis du har en større byld, der bekymrer dig, bør du søge lægehjælp. Lægen kan i nogle tilfælde skære bylden op og dræne den. I nogle tilfælde vil der også blive behandlet med antibiotika. I andre vil man foretage en operation.

For at opsummere er det vigtigste at:

 1. Du ikke prikker bylden.
 2. Du sikrer dig at ingen urenheder kommer i nærheden af den.
 3. Du rengør den dagligt.
By | 2017-09-01T19:45:50+00:00 august 25th, 2017|Uncategorized|0 Comments